anime-news
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

anime-news

Dimensiunile maxime ale semnaturii sunt de 500x200
 
AcasaPortalGalerieCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Despre Chobits

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Spring
Moderator
Moderator
Spring


Numarul mesajelor : 79
Varsta : 30
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/01/2008

Despre Chobits Empty
MesajSubiect: Despre Chobits   Despre Chobits Icon_minitimeMar Ian 08, 2008 10:14 pm

Copyright from: animeuri.blogspot

Pt. cei ce nu stiu despre Chobits am sa faco scurta istorisire a anime-ului:
Actiunea se desfasoara undeva in viitorul apropiat, insa locul tipicelor computere a fost luat de "persocon", computere umanoide foarte avansate si foarte populare. Acesti persoconi arata ca fete sau baieti foarte foarte kawaii [adica extrem de draguti si simpatici], ascultatori si utili. Si foarte multa lume are unul. Exista si variante mini (mobile) dar de altfel similare, care joaca de exemplu si rol de telefon. In rest, seamana bine cu Tokyo-ul zilelor noastre .
Serialul urmareste povestea lui Hideki, un baiat de la tara care de la coada vacii (literally) ajunge in Tokyo, ca ronin. [nota: in vremurile vechi, ronin era un samurai fara stapan. In prezent termenul da nota un absolvent de liceu care nu a reusit sa intre la facultate, si se pregateste sa dea din nou anul urmator]

Despre Chobits 14168954_74bb8cb33c_mHideki se adapteaza cu chiu cu vai la viata de oras, desi are probleme mari cu banii. Si e puternic impresionat de personconi dar realizeaza ca abia are bani sa traiasca, in nici un caz nu poate cumpara unul. Dar, de parca cineva il aude cand tipa "VREAU UN PERSOCON!" gaseste o fata persocon foarte foarte kawaii aruncata la gunoi, infasurata in niste benzi albe.

Si asta ii schimba viata complet, total, si irevocabil. Hideki e paralel cu tehnologia, iar fata persocon nu are instalat cam nimic software, dar pare foarte capabila sa invete. Desi la inceput nu stie sa zica decat un singur cuvant, Chii (care devine si numele ei), Hideki insista. Desigur, e greu sa inveti pe cineva atat de multe lucruri, si deseori Hideki ajunge in situatii grele, jenante, stupide, si in general enorm de amuzante pentru noi.

Despre Chobits 14168957_cce31332d5_mCu ajutorul prietenilor lui ceva mai cunoscatori, Hideki afla ca Chii nu e chiar un persocon obisnuit - ba chiar poate fi un Chobits, un persocon legendar invaluit de mister.
Personajele sunt desenate foarte frumos, foarte apropiat de manga si cu trasaturi clare. Toate fetele au o tendinta puternica de kawaii, dar nu e vina serialului - asa e povestea, Hideki (saracul baiat) e inconjurat de fete dragute.

Fundalurile sunt cam putin detaliate uneori, dar destul de bine realizate per total. Nimic care sa iasa in evidenta prin frumusete insa, rareori parand ceva mai mult decat functionale. Bine realizate calitativ, dar pur si simplu functionale.
Despre Chobits 14168959_abfb145f98_mVocile personajelor sunt foarte bine alese. (Vorbesc bineinteles de vocile originale, in japoneza). Chii spune "Chii!" exact asa de dulce si kawaii cum imi imaginam, cu acel tip de voce de fata care te face sa nu poti refuza nimic. Sumomo are o voce super in concordanta cu personalitatea, ca si Minoru.
Tema de deschidere este "Let me be with you" (cantata de Round Table feat. Nino) . Inchiderea este asigurata de "Raison d'Être" de Rie Tanaka in prima jumatate a serialului,iar apoi (cu exceptia ultimului episod) de "Ningyohime", tot de Rie Tanaka.
Muzica din timpul serialului este bine realizata.
Chobits are o poveste vesela si amuzanta in general, plina de momente haioase, dar trateaza un subiect mult mai serios: dragostea dintre om si masina. Si reuseste sa o faca intr-un mod destul de original si suprinzator. Hideki este foarte nesigur pe sentimentele sale, mai ales ca Yumi si chiar profesoara lui, Shimizu-sensei, par in anumite momente interesate de el. Pe masura ce timpul trece, afla ca exista mai multe povesti de dragoste, independente, in jurul lui, si incepe sa isi puna problema daca nu cumva este orb la povestea lui. In acelasi timp, Chii ne incanta prin modul copilaresc in care abordeaza multe probleme banale ale vietii cotidiene, dar serialul iti da multe indicatii ca Chii este mai mult decat pare.

Despre Chobits 14168955_5b2383c337_mSfarsitul vine foarte abrupt, in decurs de cateva episoade. Pe la inceputul episoadelor 22-24 ai senzatia ca e foarte mult neinteles, si ca ar mai trebui trei sezoane ca acest serial sa se clarifice. Dar povestea se accelereaza brusc, si inainte sa iti dai seama, serialul se termina. Sfarsitul e in parte previzibil (cel putin in ceea ce priveste programul ascuns al lui Chii) dar va rezerva si cateva surprize si suspans. Si desi finalul e bine realizat, veti avea senzatia ca serialul trebuia sa fie putin mai lung. Bine, asta e discutabil, poate ca senzatia de acceleratie din ultimele episoade a fost in parte intentionata.
Despre Chobits 14172456_09f18dde9e_m


PS:cine are nelamuriri in legatura cu ceva de la Chobits ,nu ezitati sa intrebati



Ultima editare efectuata de catre in Mier Ian 09, 2008 7:35 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
http://anime-kiss.forumgratuit.ro
~Light~
Academy ninjas
Academy ninjas
~Light~


Numarul mesajelor : 22
Varsta : 30
Localizare : I'm on my way
Data de inscriere : 23/02/2008

Despre Chobits Empty
MesajSubiect: Re: Despre Chobits   Despre Chobits Icon_minitimeSam Feb 23, 2008 7:46 pm

Intradevar,un anime foarte interesant,ce surprinde excelent atasamentul oamenilor de tehnologie.Un final reusit,pot spune,desi iti da senzatia ca serialul ar fi trebuit sa mai aiba cateva episoade.Personajele sunt frumosc desenate,si majoritatea sunt foarte cute si kawaii ^_^ asta denota o grafica de invidiat,pe care nu o au multe anime-uri.Opening-urile si ending-urile sunt potrivite,anime-ul avand o coloana sonora de exceptie.Desi la inceput pare o poveste clasica cu baiatul de la tara ce ajunge la oras,serialul are un farmec aparte si o doza de suspans tot mai mare,facandu-te sa urmaresti fiecare episod cu incantare.Ce pot spune?Un anime de nota 10,dupa parerea mea. Very Happy
Sus In jos
 
Despre Chobits
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Pareri despre anime
» Pareri despre anime
» Ce credeti despre Naraku?
» Pareri despre Elfen Lied?!
» Personajul preferat, si pareri despre anime!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
anime-news :: Anime :: Chobits-
Mergi direct la: