anime-news
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

anime-news

Dimensiunile maxime ale semnaturii sunt de 500x200
 
AcasaPortalGalerieCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 japonia

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
anca
Moderator
Moderator
anca


Numarul mesajelor : 71
Varsta : 29
Data de inscriere : 11/01/2008

japonia Empty
MesajSubiect: japonia   japonia Icon_minitimeSam Ian 12, 2008 6:31 pm

ce parere avetzi despre Japonia ;traditii, sporturi,ashezare,limba...v-ar placea sa mergeti in Japonia ? mie miar placea f mult sa vizitez o astfel de tara ;sa cunosc oamenii ,sa vad cum isi petrec ei timpu liber , sa vad ce fac ei la scoala sa le cunosc limba ,am auzit ca ei scriu in heroglife sau cum se mai numesc semnele alea Crying or Very sad dar sunt cam grele
astept shi parerile voastre geek


Ultima editare efectuata de catre in Dum Ian 13, 2008 3:08 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
http://best-anime.forumgratuit.ro/
Yamashita Kazuma
Chunin
Chunin
Yamashita Kazuma


Numarul mesajelor : 68
Varsta : 31
Localizare : Arad
Data de inscriere : 11/01/2008

japonia Empty
MesajSubiect: Re: japonia   japonia Icon_minitimeSam Ian 12, 2008 7:16 pm

Eu personal am o parere foarte buna despre japoni.
Sunt oameni la foarte ordonati au traditile lor si le respecta Wink
Pe scurt sunt uni dintre cei mai de onoare oameni.

PS:Plus ca majoritatea sunt mari artisi Rolling Eyes
Sus In jos
Spring
Moderator
Moderator
Spring


Numarul mesajelor : 79
Varsta : 30
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 08/01/2008

japonia Empty
MesajSubiect: Re: japonia   japonia Icon_minitimeSam Ian 12, 2008 8:45 pm

hieroglifele lor se numesc ideograme ,si da, mi-ar place sa vizitez tara lor ,daca ar fi sa ma duc in Nipon(Nihon)ma-s duce vara caci atunci infloresc sakura mai ales langa si pe muntele(fost vulcan-uneori activ-)Fuji,apoi ma-s duce la Osaka unde se spune ca sunt cele mai mari fabrici de tesaturi,ma-s duce la o casa de ceai si de ce nu si la festivale?Limba lor nu e asa de grea daca te obisnuiesti cu ea insa alfabetul e mai complicat caci este facut din 3 alfabete in total (kanji,hiragana si katakana)care au peste 120 ideograme fiecare,de asemenea si gramatica e destul de greuta. Razz
Sus In jos
http://anime-kiss.forumgratuit.ro
Mitsue-chan
Academy ninjas
Academy ninjas
Mitsue-chan


Numarul mesajelor : 21
Varsta : 28
Localizare : Intr-o lume paralela
Data de inscriere : 13/01/2008

japonia Empty
MesajSubiect: Re: japonia   japonia Icon_minitimeMier Ian 16, 2008 11:55 pm

Japonia (în japoneza 日本, se citește Nippon sau Nihon, sens literal: originea soarelui) este o țară din Asia de Est, situată pe un lanț de insule aflate între Oceanul Pacific și Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, textual țara de la originea soarelui. Este cunoscută în românește și sub numele de Țara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum și o multitudine de insule mici (peste 5000).


Capitala Japoniei este Tokyo.Acest oraș are o populatie imensa: 30 de milioane de locuitori.Adica aproape cât Romania si Bulgaria la un loc si alcatuieste cea mai populata regiune metropolitana din lume. 10% din populatia țarii locuieste aici.În tot orasul,de la marile strazi la alei , e foarte greu sa găsesti vreun bloc sau o casă, pe care sa nu fie atarnate reclame. Tokio are 2 parți: Shitamachi(Orasul de Jos) si Yamanote(Orasul de sus). Acest oraș are 2.187 de km patrați , uriaș pe lângă capitala țarii noastre. Cel mai înalt punct al orasului este primăria din Tokyo ,care se află la o înalțime de 243 de m. Aici se afla 400 de instituții de învătământ superior, peste 100 de universități, 50 de mari biblioteci, academia japoneza, 600 de cinematografe, 2000 de temple
Orasul Tokyo a aparut pentru prima data in istorie in secolul XII, fiind un sat numit Edo, situat in zona unde raul Sumira se varsa in Golful Tokyo; orasul nu a avut o importanta prea mare pana in 1650, cand a fost cucerit de Tokugawa Ieyasu. Pana in secolul 18 Edo devenise un important centru comercial, cultural si politic. In anul 1868 curtea imperiala a fost transferata la Edo si numele orasului a fost schimbat in Tokyo.
Tokyo a fost deseori lovit de cutremure distrugatoare si incendii, dintre care cel mai mare a avut loc in 1923 cand au murit peste 100000 de oameni si au fost distruse peste 200000 de cladiri, cateva parcuri.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial Tokyo a avut pagube majore. Raidurile aeriene dintre noiembrie 1944 si august 1945 au distrus mari parti din oras. Tokyo a fost ocupat de trupele SUA din septembrie 1945 pana in aprilie 1952. Dupa 1954 a urmat o perioada de expansiune rapida si de renovare.Cu totii stim ca, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial(6 august 1945),s-a lansat o bomba in orasul Hiroshima .Aproximativ 68% din oras a fost distrus , iar 140.000 de oameni si-au pierdut viata, 80.000 murind pe loc , restul de 60.000 in urmatoarea perioada, din pricina radiatilor.Abia dupa 4 ani s-a decis reconstruirea orasului.Acum Hirosima e complet reconstruit si foarte modern. Mai tarziu . Scheletul unei cladiri ramase in picioare, a devenit simbolul Hiroshimei.Catedrala, una dintre strazile principale ale orasului, un parc , un muzeu si o flacara poarta numele pacii.Pe monumentul din Parcul pacii ce afla inscriptionate numele victimelor si o placuta pe care scrie: Odihniti-va in pace, aceasta greseala nu se va mai repeta.”.Suprafata orasului e de 905 km partati, cu o populatie de 1.161.000 de locuitori.
In anul 1964 la Tokyo s-au desfasurat jocurile olimpice de vara, si cu aceasta ocazie au fost facute multe imbunatatiri orasului: au fost construite cateva strazi noi, hoteluri, calea ferata suspendata catre Aeroportul Haneda, precum si facilitatile pentru competitiile sportive.
Din 1970 Tokyo a continuat expansiunea rapida a zonei urbanizate. Totodata, guvernul initiaza proiecte menite sa transforme orasul intr-o metropola internationala.


Limba japoneză face parte din familia limbilor aglutinante și conține un sistem de ranguri sociale reflectare a structurii ierahice a societății japoneze, cu forme verbale și cuvinte specializate în vocabular care indică statutul social al vorbitorului sau ascultătorului. Lingviștii nu au căzut de acord dacă japoneza e o limbă Altaic limbă, o rudă a limbii Coreene sau o limbă izolată.Japoneza încorporează multe elemente străine. Sistemul japonez de scrierea folosește caracterele chinezești kanji( peste 1000 de ideograme) și două kana, două seturi de silabare, pornind de la forme simplificate ale unor caractere chinezești. Deși unele cuvinte sunt native altele au fost împrumutate sau derivate din Chineză. În perioada modernă limba japoneză a împrumutat masiv cuvinte din mai multe limbi europene, inclusiv din limba engleză.

Cu totii stim ca, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial(6 august 1945),s-a lansat o bomba in orasul Hiroshima .Aproximativ 68% din oras a fost distrus , iar 140.000 de oameni si-au pierdut viata, 80.000 murind pe loc , restul de 60.000 in urmatoarea perioada, din pricina radiatilor.Abia dupa 4 ani s-a decis reconstruirea orasului.Acum Hirosima e complet reconstruit si foarte modern. Mai tarziu . Scheletul unei cladiri ramase in picioare, a devenit simbolul Hiroshimei.Catedrala, una dintre strazile principale ale orasului, un parc , un muzeu si o flacara poarta numele pacii.Pe monumentul din Parcul pacii ce afla inscriptionate numele victimelor si o placuta pe care scrie: Odihniti-va in pace, aceasta greseala nu se va mai repeta.”.Suprafata orasului e de 905 km partati, cu o populatie de 1.161.000 de locuitori.

Chiar daca au fost atacati, japonezii au atacat la randul lor 4 ani mai devreme localitatea Pearl Harbour, din S.U.A. Pe 7 decembrie 1941, bombardamentul a inceput de la ora 7.55 si a durat pana la ora 9.45. La emiterea codului de atac (faimosul Tora! Tora! Tora!), 350 de avioane s-au napustit asupra bazei de la Pearl Harbour, considerata de militaristii niponi „un cutit la beregata Japoniei”. Atacul a durat mai putin de doua ore, dar pierderile americane au fost considerabile: 2335 morti, 8 vase mari de lupta scufundate, dintre care 3 distrugatoare, 188 de avioane distruse si alte 155 grav avariate. Totusi, faptul ca cele trei port-avioane americane nu se aflau in port, precum si ca nu au fost atinse depozitele de combustibil si nici baza de submarine, le-a permis americanilor sa refaca puterea flotei din Pacific in mai putin de un an. A doua zi dupa acest atac marsav, Roosevelt decreta intrarea Americii in razboi, de asta data in asentimentul intregului popor american.


A part of  my project
Sus In jos
http://linkin-park.forumotion.com
Continut sponsorizat





japonia Empty
MesajSubiect: Re: japonia   japonia Icon_minitime

Sus In jos
 
japonia
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
anime-news :: Diverse :: Japonia-
Mergi direct la: